Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged
Catering - rendezvény
A nagy létszámú rendezvények vendéglátásával foglalkozó szakembergárda több éve rendszeresen bizonyít, országszerte és határainkon túl (2004. évi pszihiátriai konferencia, újszegedi sportcsarnok, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Csillebérc, Budapest Expo, Bucarest, Brüsszel.) több ezer ember vendéglátásáról gondoskodik, legyen az konferencia, bál, szilveszteri mulatság, vállalati rendezvény, esküvő vagy lakodalom. A hagyományos, magyaros ételektől a specialitásokig, a cukrász és hidegkonyhai készítményektől a svédasztalos lakomáig, nincs lehetetlen. Teljes bútorzattal, terítékkel berendezett parti sátrainkat (16 mm-től, 520 mm-ig) az igényelt helyszínen felállítjuk, az ételeket, italokat a helyszínre szállítjuk és felszolgáljuk. Jól felszerelt és a legmodernebb igényt is kielégítő HACCP (élelmiszerhigiéniai minőségügyi rendszer) elvein működő konyha, az ételek szállításához szükséges modern eszközök és gépkocsi park valamint a tálaláshoz szükséges eszköztár biztosítják rendezvényeink sikerességét.
Rendezvények a csárdában
A Fehértói Halászcsárda és Panzió már eddig is számos színvonalas rendezvénynek adott otthont.
Az alábbiakban szeretnénk leendő vendégeinknek számára tájékoztató jelleggel bemutatni néhány menüsort.
Minden egyes rendezvény kapcsán szívesen vesszük figyelembe az egyéni igényeket. A végleges menüt előzetes egyeztetés után az igények ismeretében (étel, ital, exclusiv teríték - Hollóházi porcelán - látványkonyha, stb.) ajánljuk ki, az árkalkulációt befolyásoló számtalan körülmény figyelembevételével.
Menü ajánlatok
"Lakodalmi vigadalom magyar módra"
Pusztaparti
Menü 1.
Menü 2.
Culinárium Hungaricum Csárda módra
Frittmann borkóstoló menü
Grill menük látványkonyhában
Különleges gasztronómiai élmények
Fotó Galéria
"Lakodalmi vigadalom magyar módra"
Előétel:
- Libamájpástétom salátacsokorral és Csiki mártással
Leves:
- Filézett lakodalmas tyúkleves csigatésztával és zöldségekkel
- Boszorkányszigeti batyus halászlé
(tálakban szolgáljuk fel szabadszedéssel)
Főételek:
- Posírozott fogasfilé sáfránymártással és illatos vajas zöldségekkel
- Alföldi Ínyencmester módra készített bélszínjava (császárhús, friss zöldpaprika és paradicsom, zsenge zöldborsó, gomba és kacsamájas raguval), fűszeres krumpli pogácsával
Desszert:
- Szatymazi túrós béles, fütyülős baracklekvárral
Éjfél utáni tálak ízletes sültekkel, húsokkal:
- Füstölt libamell szeletek,
- Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykatekercs,
- Kemencében sült rozmaringos borjúkaraj,
- Halkocsonya,
- Az egész ízletes salátaágyra tálalva, könnyű hideg mártásokkal
Pusztaparti:
Aperitív:
- Mézes ágyas pálinka
- Kisüsti pálinka
- Sós apró sütemény, kínáló kosarakban elhelyezve
Menü:
- Három féle gulyás, felszolgálva, szabadszedéssel:
- Szegedi gulyás, csipetkével
- Babgulyás (sertéshússal)
- Székelygulyás (savanyú káposztával, árpagyönggyel, füstölt csülök hússal)
- Kakastejes cipó
Desszert:
- Házi - húzott rétes 2 db. (túrós, meggyes).
Késő esti vacsora:
Látványkonyhában a vendégek előtt frissen sütve:
- Mediterán pulykacsíkok, kerti zöldségekkel, házi kenyérrel
Menü 1.
Hideg vegyes ízelítő tányéron tálalva:
- Libamájpástétom
- Brokkolival töltött fogas filé
- Mézben, sörben pácolt kacsamell angolosan
- Tatár gombócok
Levesek tálakban felszolgálva:
- Filézett szegedi ponty halászlé
- Tejfölös- tárkonyos borjú raguleves
Főételnek vegyes sültek tányéron szervírozva
- Süllő roston sütve fehérboros tejszínes tormamártással
- Grillezett jércemell Boszorkány raguval vegyes köret
- Vajas tésztába göngyölt szűzpecsenye
Desszert büfé:
- Rétesek és egyéb édességek
- Gyümölcsök
- Sajtok
Éjfél utáni tálak ízletes sültekkel, húsokkal:
- Füstölt libamell szeletek,
- Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykatekercs,
- Kemencében sült rozmaringos borjúkaraj,
- Halkocsonya,
- Csupros töltött káposzta vele sült kenyérrel
-
Friss saláták öntettel
Menü 2.
Ízek vadregényes világa:
Előétel:
- Füstölt libamellfilé piros almasalátával és tejszínes tormahabbal
Főétel tányérton tálalva:
- Gőzölt lazacfilé snidlinges Lime mártással és kastélyburgonyával
- Báránysült kakukkfüves mártásban, francia lecsóval és puliszkával
Desszert:
- Mákhabbal töltött palacsinta márványos meggy szószban
Falatozáshoz:
- Sajtfalatkák
Culinárium Hungaricum Csárda módra
mert Hungaricum étkeink mind csárda jellegűek
Érkező vendégeinket az asztalra felterítet apró harapnivalókkal várjuk:
- Libatepertős aprópogácsa és csőrege fánk
Előételnek hideg vegyes ízelítőt szolgálunk fel magyaros különlegességekből összeállítva:
- Császár-tatár rozmaringos, fehér balzsamecetes ízesítéssel
- Mangalica hideg zaftjában, Libamájpástétom, Zöldséges halkocsonya,
- hozzá könnyű dresszinggel ízesített friss saláták
Leveseinket kézi festésű cserépcsuporban szolgáljuk fel, szabad választással:
- Gyöngytyúk húsleves kacsamájgombóccal
- Boszorkányszigeti filézett szürke harcsahalászlé
Főételeinket büfében kínáljuk szabadszedéssel, ahol vendégeinket szakácsaink szolgálják ki:
- Gombafejeket tökmagos tök pürével töltjük, jófajta sajttal fedjük be és sütjük
- Karfiol rózsákat pirított diós pongyolában öltöztetjük mind ezekhez petrezselymes karottás jázminrizst tálalunk
- Szürkeharcsa filéket kukoricalisztes morzsában rántjuk ki és makói tepsis krumplival párosítjuk
- Tanyasi csirke mellehúsát zöldfűszerekkel ízesített házi túróval töltjük, húsos szalonnába göngyölve sütjük, hozzá vajon párolt kapros fehérbabot (zöldbab) kínálunk
- Sódarba tekert borjúlapockát kemencében sütjük, hozzá aszalt szilvás lila párolt káposztát adunk
- Zsenge bárányból paprikást készítünk, amit háziasan krumplis tarhonyával párosítunk
- Egészben sült hátszín fűszeres kéregben hozzá erdei gombák pikáns raguja vörösboros barnamártással összeforralva
- Ételeinkhez friss salátákat és dézsás savanyúságokat is kínálunk
Desszertkedvelőket egy különleges kínálattal szeretnénk kényeztetni:
- Igény szerinti desszertízelítő
A vacsora utáni borozáshoz kerül az asztalra:
- Sajtízelítő házi készítésű kemény- és füstölt sajtokból hozzá kenyérlángos tallérokkal
Éjfél után megéhezőknek egy toros degusztációt ajánlunk:
- Sült mini debreceni mustárral (melegen), Gyulai kolbász félék, császárhús és abált szalonna vékony szeletekben, mangalica disznósajt, tepertő
- Házi készítésű hordós savanyúságok
- Bordányi kovászos kenyér
Menüajánlatunk összeállításában igyekeztünk üzleteink jellegét minőségi kínálattal visszatükrözni.
Frittmann borkóstoló menü
- Frisecco
Halkocsonya falatka
- Generosa
Libamáj habbal töltött jércemell csipetnyi leveles salátával
- Ezerjó FPV (fahordóban érlelt)
Fehértói vegyes hallé csuporban boszorkány batyuval
- Rosé Cuvée
Borjúpaprikás kapros – juhtúrós puliszkával
- Kadarka
Rózsa mangalica szűz rozmaringos kéregben baconos gomba triásszal, hozzá burgonya tócsni
- Cabernet Sauvignon – Franc FPV
Szatymazi túrós lepény, fütyülős sárgabarack lekvárral
- Muskotály
Grill menük látványkonyhában
Bográcsban és tálakban szolgáljuk fel:
- Szegedi filézett vegyes halászlé (a halászlé befőzése is bográcsban történik)
- Újházy tyúkhúsleves filézett, házi csigatésztával
A látványkonyhánkban készült ételek büféből kínálva:
- Filézett tanyasi kakaspaprikás (bográcsban főzve), sajttal töltött burgonyagombóccal
- Marinált sertéstarja steak (grillezve lávaköves grillen)
- Fűszerezett filézett csirkecombok (grillezve lávaköves grillen)
- Fólia burgonya (grillen vagy kemencében) pikáns joghurt öntettel
- Grillezett harcsaszeletek Szegediesen (grill lapon)
- Grill lapon sült vegyes zöldségek
- Salátabüfé öntetekkel
Szatymazi lepény
Különleges gasztronómiai élmények
Ökörsütés:
Igény szerinti mennyiségben tudunk egy időben akár négy állatot is elkészíteni.
Egy állat súlyától függően 200-350 főre is elég, attól függően, hogy mit készítünk még mellé.
Fatüzelésű sütéssel készül, magát az elkészítés látványát több féleképpen lehet beosztani attól függően, hogy a csoportnak mennyi ideje van az étkezésre.
Bográcsos birkapörkölt: (lásd Hungaricum: Karcagi birkapörkölt)
Több állványon egy időben fatüzeléssel tudunk készíteni nagyobb mennyiséget is.
Hallé és Bográcsgulyás vagy más bográcsos ételek:
Hagyományos méretű 30-50 literes bográcsoktól az 1500, 3500 vagy 5000 literes ÓRIÁS BOGRÁCS használatáig, létszámfüggően tudjuk a főzéseket megszervezni.
Mély aranyszínében gyönyörködve, a méz édes illatát érezzük. Rendkívüli ízgazdagságában számtalan kisérőíz harmóniáját fedezhetjük fel, úgy, mint erdei gombák, birsalmasajt, vagy a vadgesztenye.
A fenti menüsorok között olvasható néhány, amely konkrét borajánlást kapott, amellyel színesíteni kívántuk az elegáns menüsorokat. Természetesen, mint az ételek esetében is, az italkínálat összeállítása egy - egy rendezvényre szintén nagyon fontos, amihez számtalan kínálati variációt tesz lehetővé meglévő választékunk.
Számos elszámolási variációból is szabadon választhat a megrendelőnk. A különféle korlátlan fogyasztással kínált italcsomagtól, a fogyasztás utáni elszámoltatásig több lehetőség kínálkozik. Ezek közé tartozik, ha a megrendelőnk egyik - másik italféleséget saját lehetőségeiből kívánja biztosítani, pl. jó borokat termel, vagy kap ajándékba, stb..
A megfelelő, kötelezően előírt élelmiszerhigiéniai előírások betartása mellett, vendégeink saját termelésű, vagy beszerzésű élelmiszerek feldolgozását is kérhetik minden egységünkben.
Az enni- és innivalók elkészítése és felszolgálása mellett, számos dologban tudunk a nagyesemény megszervezésére készülő párnak és családjának segítségére lenni. Dekoratőrök, virágkötők, vőfélyek, nyomdák, programszervezők, zenekarok, személyszállítást végző vállalkozók, - és még sorolhatnánk - adatait gyűjtöttük össze az évek során, amiben tudunk abban, örömmel segítünk.
A szervezési munkában több éves tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek Önnek és családjának a nagy esemény színvonalas megszervezésében és lebonyolításában.
Keresse egységeinket és azok vezetőit, az alábbiakban megadott elérhetőségeken, biztos találunk egy megoldást Önnek, ami elképzeléseinek legjobban megfelel.
Galéria